Mediation

Wat is mediation nu precies?

Wat kun je met mediation?

Wat doe een mediator eigenlijk?

 

Mediation gaat over het verbeteren van de communicatie tussen mensen (mét aandacht voor emotie!). Want pas als mensen weer met elkaar in gesprek gaan, kunnen ze samen zoeken naar een oplossing van het probleem. Maar hoe los je dan samen een probleem op met iemand met wie je juist zo hartgrondig van mening verschilt?

 

Je kunt een probleem niet oplossen met hetzelfde inzicht, dat het probleem veroorzaakte, zei Albert Einstein.

 

Steeds vaker kiezen mensen voor mediation om een conflict op te lossen. De weg naar de rechter is niet altijd noodzakelijk. Het kan tijd, geld en vooral veel frustratie schelen.

 

Het is nooit de bedoeling maar soms is het onvermijdelijk dat er een einde komt aan een relatie., Of is de verhouding met de werkgever, leidinggevende of collega's verstoord.

 

Een conflict kan tot veel stress en onzekerheid leiden. Onzekerheid over een goede oplossing, onzekerheid over de toekomst. De spanning geeft irritatie thuis en neem je mee naar het werk, Wanneer je al geprobeerd hebt een goed gesprek te voeren met de ander, en dat niet goed ging of er zelfs meer onbegrip of verwijdering is ontstaan, is het wellicht tijd om samen een mediator in te schakelen.   

Met mediation heeft u zelf het stuur in handen

In een procedure bepalen de advocaten het voor u en uiteindelijk velt de rechtbank een oordeel. De uitkomst is onzeker en ligt buiten uw invloed. Met een mediator als neutrale begeleider is het makkelijker om op een positieve manier met elkaar in gesprek te blijven en samen te zoeken naar oplossingen. De mediator kan u helpen de emoties te scheiden van zakelijke en juridische aspecten. In de praktijk blijkt dat conflicten oplossen via mediation aanmerkelijk sneller gaat, veel goedkoper is.

 

Wat is er mooier (en goedkoper) dan samen de oplossing voor uw meningsverschil realiseren?  


Wil je geen “juridisch gevecht” en het conflict goed oplossen dan is mediation de juiste weg.