Scheidingsspecialist

Wat moet ik allemaal regelen bij een scheiding? Hoe komt het financieel? Wie gaat waar wonen? Hoe gaan we het doen met de kinderen? Wat kost een scheiding?

Een scheiding roept veel vragen op. Het is logisch dat jullie niet weten waar te beginnen.

Alles onder één dak, dat geeft rust!

Begeleiding van A tot Z. Als scheidingsspecialist en familie-mediator begeleid ik jullie in een traject op maat. We bespreken met elkaar jullie wensen en ideeën; deze nemen wij als uitgangspunt bij de afwikkeling van jullie scheiding, zodat jullie samen duurzame afspraken kunnen maken in het belang van jullie zelf én de kinderen.

 

Kinderen

Kinderen doorstaan een scheiding beter wanneer de communicatie tussen ouders goed verloopt en ook als zij onderdeel uit maken van de overeenstemming die wordt bereikt.

 

Kinderalimentatie of een kinderkostenrekening. Waar kies je voor?

Het is belangrijk dat de kinderen ook op financieel gebied zo min mogelijk last van hebben van de scheiding. Het is verplicht om in het ouderschapsplan op te nemen hoe de kinderkosten zijn geregeld. Je kan dan kiezen om dit te berekenen vanuit een norm die de rechters ook hanteren. Deze valt meestal hoog uit omdat er met veel verschillende kosten rekening gehouden wordt. Je kan ook kiezen om de kosten van de kinderen zelf te bepalen en deze te storten op een kinderkostenrekening. Dit is transparant voor beide ouders en aanpassingen hierin zijn ook makkelijk gemaakt.

Als scheidingsspecialist adviseer ik jullie hier graag over.